Glavni trg 18 

4000 Kranj 

(04) 202 57 16 

info@gpn.si 

Podaljšanje razstave Prešernovi nagrajenci za fotografijo

Obveščamo vas, da smo razstavo Prešernovi nagrajenci za fotografijo podaljšali. Fotografije nagrajencev Joca Žnidaršiča, Stojana Kerblerja, Milana Pajka, Toneta Stojka, Zmaga Jeraja in Borisa Gaberščika bodo na ogled še do konca januarja 2021.

Vabljeni!

Prešernovi nagrajenci za fotografijo

Prešernovi nagrajenci za fotografijo (22.10.2020 - 26.11.2020)

 145mVabimo vas na ogled razstave Prešernovi nagrajenci za fotografijo.

 Predstavili se bodo Joco Žnidaršič, Stojan Kerbler, Milan Pajk, Tone Stojko, Zmago Jeraj in Boris Gaberščik.

Zaradi strožjih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa in v skladu z vsemi predvidenimi ukrepi Vlade RS ter NIJZ odprtja ne bo. Ob upoštevanju ukrepov pa ste vabljeni k individualnemu ogledu razstave od četrtka, 22. oktobra 2020, od 10. ure dalje v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj, Glavni trg 18. 

Vabljeni.

Odpiralni čas galerije: Razstava bo na ogled do četrtka, 26. novembra 2020, med tednom od 10. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure. Ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih je galerija zaprta.

Ob obisku galerije je obvezna uporaba zaščitnih mask.

Voden ogled po razstavi Draga Tršarja in Mirka Bratuše (6. 10. 2020)

144mSpoštovani,

ob zaključku razstave akademikov in akademskih kiparjev, Prešernovega nagrajenca Draga Tršarja in nagrajenca Prešernovega sklada Mirka Bratuše vas vabimo v torek, 6. oktobra 2020, ob 17. uri v Galerijo Prešernovih nagrajencev Kranj, Glavni trg 18, na voden ogled po razstavi z avtorjema in kustosoma razstave dr. Milčkom Komeljem in dr. Jožefom Muhovičem.

Vabljeni.

Srečanje bo potekalo skladno z navodili in priporočili NIJZ, če bodo to dovoljevale takratne epidemiološke razmere. Zaradi omejenega števila obiskovalcev vas prosimo, da se na dogodek vnaprej prijavite po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

Srečanje z Dragom Tršarjem in Mirkom Bratušo (9. 9. 2020)

142mV sredo, 9. septembra 2020 vas ob 18. uri vabimo na srečanje z akademikoma in akademskima kiparjema, Prešernovim nagrajencem Dragom Tršarjem in nagrajencem Prešernovega sklada Mirkom Bratušo.

Sledil bo nastop multimedijskega umetnika Lada Jakše z avtorsko glasbo in multivizijo na temo razstavljenih del.

Vabljeni.

E-knjižnica

Spoštovani obiskovalci Galerije Prešernovih nagrajencev,

z akad. slikarjem Markom Tuškom,  ki z galerijo sodeluje že od samega začetka, smo začeli pripravljati E-knjižnico GPN. Na njene police bomo postavili vse monografije, pesniške zbirke, kataloge in zloženke, ki smo jih izdali v času delovanja galerije. Vabimo vas, da sežete po publikacijah in se prepustite umetniškemu svetu Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada.

Marko Arnež

knjizna polica

   MO Kranj   Gorenjski muzej   facebook